lang leve de nachttrein! - Reisverslag uit Kunming, China van Mike&Lisanne Schavemaker-Kusters - WaarBenJij.nu lang leve de nachttrein! - Reisverslag uit Kunming, China van Mike&Lisanne Schavemaker-Kusters - WaarBenJij.nu

lang leve de nachttrein!

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Mike&Lisanne

14 Februari 2009 | China, Kunming

Lieve mensen,
daar zijn we weer!
We zijn nu ruim een week onderweg door het zuiden van China en worden nog iedere dag aangenaam verrast door wat we tegenkomen.

In ZhaoQing is het ons vorige week donderdag gelukt om treintickets naar Kunming te krijgen voor de nachttrein van vrijdag. De truc blijkt uiteindelijk te zijn om NIET op het treinstation, maar via een travelagency - in dit geval in het hotel gevestigd - kaartjes te halen. Een raar systeem, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt, dan is het erg handig!

Het reizen per trein in China is erg comfortabel, tenminste, als je een slaapcoupe kunt betalen. Het is bijna niet voor te stellen, maar voor een rit van 24 uur is het ook mogelijk om staanplaatsen te kopen... Je ziet mensen met hun hele huisraad en een plastic stoeltje in de wachtruimtes zitten, om daarna massaal richting treinstel te rennen om een goede plek te kunnen bemachtigen. In 2007 hebben we deze ervaring voor een rit van zo'n 30 minuten gehad en dat was een mooie ervaring, maar dat wilden we voor een reis van 24 uur toch niet nog een keer ervaren!

Redelijk uitgerust komen we daarom op Valentijnsdag in Kunming aan. Het is inderdaad de stad van de eeuwige lente, want het zonnetje schijnt volop. Het is een drukte van jewelste op straat, maar in vergelijking met Changsha (waar we in 2007 waren) erg schoon. Een stad die niet onderdoet voor bijvoorbeeld New York. Wat direct opvalt zijn de electrisch aangedreven scooters, al is het een pleister op de wond, want de lucht is erg vervuild, maar het is een goed begin!

Groeten Mike & Lisanne

• 17 Februari 2009 - 16:28

Fred Maartens:

Erg mooi die foto's uit China. Vraagje: Je hebt mijn Motor kawasaki in het voorjaar gekocht. Heb je deze nu ook bij je ? Goede reis verder. Ik blijf jullie volgen.
    Groet, Fred & Jose.

• 17 Februari 2009 - 16:47

WJ:

Hee Lisanne en Mike!

Ziet er leuk uit daar...

Veel plezier!!

Woutjan

• 17 Februari 2009 - 17:59

Jap:

Hi Mike en Lisanne,
    Leuk om jullie te volgen in een voor mij zeer bekend gebied. It brings back memories. Yu, onze jongste, komt uit Maoming, een paar uur ten zuidwesten van Guangzhou. En Fu, de oudste, komt uit Cenxi, in de provincie Guangxi, ten westen van Guangzhou. Ik schat in dat jullie daar zeer dicht in de buurt zijn geweest, gezien de gekozen route. Geniet van de trip, het zal een reis zijn die nooit meer uit jullie geheugen wordt gewist.
    Jap
    ps Mike, bedankt voor je mailtje. Alles is ok aan deze kant.

• 18 Februari 2009 - 07:50

De Zonnetjes Lisse:

hoy mike en lisanne

leuk berichttje blijft spannend genieten he !!
    liefs w en r

• 18 Februari 2009 - 08:13

Mar10:

Ziet er heel goed uit, lekker genieten maar.

groeten uit Breda (ook een wereld stad!)

• 18 Februari 2009 - 09:41

Henri Schuurmans.:

Bloedstollende verhalen. Fantastisch om jullie zo te volgen. Kijk vooral goed uit en kom heel terug!!!!!!!!!

• 18 Februari 2009 - 19:34

Michiel :

Yo, als ik zo die verhalen lees, krijg ik weer heimweeeee! dali, kunming, lijang! pffffw veel plezier daar. Als je nog in Panzhihua langs gaat, stuur een emailtje naar august. ik heb hem gemailed en hij weet dat julie er aankomen! hij zou t leuk vinden om jullie de stad te laten zien!

Gr. en veel plezier!

• 18 Februari 2009 - 19:39

Jan Van Der Grift:

Pasten jullie in dat bedje? Geweldig om China zo te leren kennen vanuit mijn luie stoel met de verwarming 20 graden....

• 19 Februari 2009 - 18:21

Sander (Hemelrijken):

Hey Luitjes,

Als je een mooie motorstad tegenkomt: kunnen we mooi heen met de Hemelrijken tour 2010!
    Veel plezierrrr!!

• 19 Februari 2009 - 22:14

Moeder Ellie :

Ook snelle groeten van Vader Jack.!!

• 19 Februari 2009 - 22:25

Moeder Ellie :

Lieve schatten ik zie dat jullie geweldig genieten !Blijf dit vooral doen !Hier op de Heemshoeve gaat het gewone leven gewoon door .?!Alles O.K. Doe geen dingen die ik ook niet zou doen .Van een heel trotse moeder,Veel liefs!!!!

• 20 Februari 2009 - 06:42

Werner Govaarts:

Hoi Lisanne & Mike,

Omdat ik niet live aanwezig kon zijn op je laatste dag via deze weg dan maar: Heel veel plezier in China en jullie verdere vervolgtrip.

Werner

• 20 Februari 2009 - 06:51

Linda:

Het klinkt geweldig! Heel veel plezier met al jullie avonturen. Het is heerlijk om op je werk af en toe even mee te 'reizen'.

Liefs, Linda