daar boven op die berg
Door: Lisanne
Blijf op de hoogte en volg Mike&Lisanne
16 Februari 2009 | China, Dali
Bovenaan de berg wacht ons nog een uitdaging voordat we bij de Higher Land Inn aan kunnen komen... een steile klim met een tig aantal uit de rotsen gehouwen traptredes.
En op ruim 2600 meter boven zeeniveau is dat best even puffen (met die ruim 15 kg bagage op je rug...)
Maar goed, je moet er wat voor over hebben! En bovendien is het uitzicht fenomenaal!
De Higher Land Inn is ieder geval elke trede waard! De familie is erg vriendelijk en de kamers zijn ruim en schoon. Wat echter het meest fantastische is, is het toilet. Het is letterlijk: 'a room with a view'
(Zodra we weer een fatsoenlijke computer aan kunnen zullen we de foto's hiervan uiteraard toevoegen)
Na de twee fantastische dagen de bergen, besloten we toch maar af te dalen naar het dorp, beneden in het dal, zodat we de volgende dag geen tijd verliezen om naar Kunming te komen.
Van een Duits stel krijgen we een aanrader voor een hostel midden in Dali.... met wasservice! (en dat is inmiddels wel fijn... aangezien het redelijk warm is). Het dorpje zelf is erg gezellig en kent vele leuke straatjes. Er wordt echter wel volop gebouwd, dus het is de vraag hoe lang het authentieke karakter nog bewaard blijft. Ook in China wordt volop ingezet op massa-toerisme, zeker in de mooie Yunnan regio.
later weer meer... groeten Mike & Lisanne
21 Februari 2009 - 17:41
Michiel:
Hey! Toen ik in Dali was, hebben we fietsjes gehuurd en zijn we langs t Erhai meer gefietst! dat was echt tof. Gaan jullie nog carnavallen in Dali? hah! Groetjes -
21 Februari 2009 - 22:51
Moeder Ellie :
Als jullie aan de bovenste top van die berg komen ....Beklim je al de bergen ...Ik heb een heerlijke chili con carne ala Carnaval gemaakt in Moerstraten het was weer Boerengezellig met zus Jackelien aan de spa het gaat goed ?!Liefs Moeder Ellie IK hou van jullie Dikke kus!..