Chengdu, city of surprises - Reisverslag uit Chengdu, China van Mike&Lisanne Schavemaker-Kusters - WaarBenJij.nu Chengdu, city of surprises - Reisverslag uit Chengdu, China van Mike&Lisanne Schavemaker-Kusters - WaarBenJij.nu

Chengdu, city of surprises

Door: Lisanne

Blijf op de hoogte en volg Mike&Lisanne

21 Februari 2009 | China, Chengdu

Hallo allemaal,

daar zijn we weer!
De afgelopen dagen hebben we ons suf gerend om onze reis naar Lhasa, Tibet voor elkaar te krijgen.
Helaas, slecht nieuws voor ons, de Chinese regering heeft van de ene op de andere dag besloten heel Tibet dicht te gooien voor buitenlanders.

In verband met de festiviteiten rondom het Tibetaanse Nieuwjaar was het plan om Tibet van 1 maart tot 1 april voor 'foreigners' te sluiten. Maar zonder opgaaf van reden heeft de Chinese regering dit met 2 weken vervroegd. Er worden momenteel geen 'permits' meer afgegeven alleen wordt dat volgens de 'officiele' kanalen niet bevestigd... (tja, het blijft China...)

We kunnen onze reis nu dus niet volgens plan vervolgen... en hebben gisteren de knoop doorgehakt om per trein, om Tibet heen te reizen. Dit betekent helaas wel dat we ook Nepal en India links moeten laten liggen, aangezien we anders niet op tijd bij onze motoren in Karachi aan kunnen komen (Fred, de Kawa is inderdaad jouw oude motor die mij hopelijk veilig in Nederland terug gaat brengen! het is een fantastische fiets!)

Da's overigens wel goed nieuws: de motoren zijn definitief onderweg en zijn op 21 maart in Karachi. Weliswaar een week later dan gepland, maar we hebben voldoende rek in het reisschema zitten om toch rond de 18e mei weer in Nederland te zijn!

Chengdu is een levendige, zeer grote stad, met veel verborgen oude plekjes. Er is een mengelmoes Chinezen uit verschillende windrichtingen en het eten is errrruug HEET! (pittig / gepeperd...)
Gisteren zijn we met twee overgevlogen vrienden uit Shanghai in de Tibetaanse buurt geweest (om toch wat van de sfeer mee te kunnen maken ;) ) waar het wemelde van de politie. We weten niet precies wat er staat te gebeuren, maar het is in ieder geval duidelijk dat alle eenheden ervoor worden ingeschakeld! Helaas en/of gelukkig gaan we dit niet meemaken. Met de nachttrein zullen we naar Xi'an reizen, op naar de volgende Chinese provincie!

Mike & Lisanne

• 22 Februari 2009 - 16:59

Moeder Ellie :

Jammer dat jullie het roer om moeten gooien ,Mischien heeft het wel een ander doel!!Alles heeft een reden ....Nou ik ga lekker Carnavallen ALEAFFF!!!enhoudoe.Veel liefs Moederr Ellie..

• 24 Februari 2009 - 08:56

Jacky:

Jeetje jongelui, wat een verhaal! Heb even wat anders aan m'n hoofd gehad de laatste dagen: Carnaval. Daardoor een wat latere reactie. Lisanne, ook namens pa en ma Dolk en wij natuurlijk een fijne verjaardag toegewenst en hopelijk maakt Mike er een mooie dag van voor je en zit het reizen lekker mee...
    Veel liefs van ons!

• 24 Februari 2009 - 09:02

Thuisfront:

Van harte en maak er een leuke dag van!!!!

• 24 Februari 2009 - 10:27

Serge:

Hey Lisanne en Mike,

Gelfeliciteerd met je verjaardag Lisanne (toch makkelijk dat Hyves).

Goed te lezen dat alles goed gaat op jullie reis. Fraaie ervaringen hoor. Jammer dat jullie een omweg moeten maken maar ongetwijfeld komen jullie daar ook weer mooie dingen tegen.

Verder een goede reis en we lezen het rest van het verslag hier wel weer!

• 24 Februari 2009 - 10:50

Moeder Ellie.:

HieperdePiep Hoeraaaaa!!!!Lieve Lisanne Van harte Gefeliciteert met je verjaardag Mike ook natuurlijk .Laat je maar lekker verwennen door Mike Hoop dat alles goed gaat . Liefs Moeder Ellie ..EEn DIKKE kus !!

• 24 Februari 2009 - 10:53

Moeder Ellie. :

Ook felicitaties van Pa Jack en de rest van de Heemshoeve !!!Houdoeeee!

• 24 Februari 2009 - 11:59

Gaby En Remco:

Lisanne,
    Van Harte Gefeliciteerd. Maak er een unieke verjaardag van daar in China. Leuk om jullie verhalen te lezen.
    Liefs uit het zuiden.
    Gaby en Remco

• 24 Februari 2009 - 14:50

Linda:

Van harte gefeliciteerd! Vast een gave ervaring, jarig zijn in China :-).

Benieuwd naar jullie nieuwe plannen. Succes en veel plezier!!

Liefs, Linda

• 24 Februari 2009 - 15:46

Geert Verbrugge:

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag Lisanne! Maak er een zeer mooie dag van en geef het zeker een feestelijk tintje; ik volg jullie verhalen en foto's op de voet.

Vele groeten uit Zwitserland.

Geert

• 24 Februari 2009 - 18:33

Jolanda, Joel Bjorn:

Hoi Lisanne en Mike,

Lisanne, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een gezellige dag van!!

Goh, het werkt in China toch echt anders dan hier! Jammer dat jullie je plan moeten omgooien... maar waarschijnlijk komen er weer nieuwe mooie kansen voor in de plaats.
    Blijf genieten en houdt ons op de hoogte van jullie avonturen!

groetjes van ons uit Herten

• 24 Februari 2009 - 20:40

Arjan:

Hoi Lisanne, van harte
    gefeliciteerd een goede verjaardag toegewenst.
    Ik drink er eentje op jullie.

• 25 Februari 2009 - 08:09

Sjaak Van Noorloos:

Hoi Lisanne & Mike,
    Van harte proficiat met je verjaardag.
    Wat een prachtige reis!
    En... schitterende foto's!
    Nog heel veel plezier toegewenst voor het vervolg.
    Gr. van
    Sjaak

• 26 Februari 2009 - 06:35

Paskal M.:

Hey Lisanne,
    Eindelijk net ff de tijd genomen om de verhalen tot nu toe door te lezen. Erg leuk allemaaal! Begrijp dat je ook ergens jarig was één dezer dagen. Beter laat dan nooit.... dus alsnog gefeliciteerd.

Ik ga morgen weer eens een weekje op de lange latten staan, maar zal uiteraard na terugkomst jullie leuke verhalen weer lezen.

Enjoy the trip!

Paskal

• 26 Februari 2009 - 08:23

Sonja:

Hoi Mike en Lisanne,

klinkt allemaal super! Ben zeer zeker wel jaloers. Wat zijn jullie plannen nu Tibet niet doorgaat, verder door China? Veel plezier verder!

• 27 Februari 2009 - 17:08

Menno En Wendy:

Leuk om jullie avonturen een beetje te kunnen volgen! Wij hebben inmiddels carnaval overleeft.
    Goede reis verder.

Groet Menno en Wendy